#6. Inspiráló hétfő - 25 life lessons written by a 100-years-old-man + képcsomag

19:25:00

Sziasztok! 

Először is szeretnék bocsánatot kérni az angol cím miatt, de akárhogyan fordítottam le magyarra valahogy sehogy sem hangzott jól, szóval hagytam angolul.
A poszt az újabb pinterest bújásom következménye, ugyanis ott bukkantam rá a cikkre, ami engem igazán meghatott, nem mellesleg inspiráló is, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. 

A cikket a popsugar.com-on találtam és az ottani egyik szerkesztő a dédpapájáról írt.
"A dédpapám 100 éves, és ez a száz év tanított neki egy vagy két dolgot. Andy Anderson élete nagy képernyőre kívánkozik - egy szombati napon találkozott a dédmamámmal, és az azt követő szombaton már össze is házasodtak. A mamám utolsó lélegzetvételéig együtt maradtak, ami 67 évet jelent. Ezalatt a 67 év alatt lett két gyermekük, örökbe fogadtak egy másik fiút, és ők voltak a legjobb buli szervezők a környéken. 
Anélkül, hogy főiskolára járt volna Andy a csúcsra jutott; a Safeway tej osztályának a vállalati menedzsere lett az egész megyében. Megkapta a Mr. Cheese becenevet, amelyik Cheese nagyapa névbe fordult át a család körében - a név amely kiváltott néhány szemöldök felhúzást. A lényeg, hogy Cheese nagyapa sokat tanított nekem az életről. Azt hiszem ő a legmegfelelőbb személy, aki ezt a néhány leckét szavakba tudta önteni. Itt van, hogy mi az, amit ő megtanult száz év alatt: 

1. Mindig legyen humorérzéked! 
2. Soha nem lehetsz túl jó ahhoz, hogy ne kezd az elejéről. 
3. Gyakorolj minden nap, még akkor is, ha nincs kedved! 
4. Ne költs több pénzt annál, mint amennyit megkeresel! 
5. Igyál narancslevet minden nap! 
6. A szerelem első látásra nem egy mese. 
7. Jobb, ha van egy rossz munkád, mintha egyáltalán nem is lenne. 
8. Egyél meg mindent, ne pazarold az ételt! 
9. A család a legértékesebb dolog, amid valaha is lehet az életben. 
10. Egyél kolbászt minden nap - nálam működött! 
11. Az élet jó, de ha elhanyagolod magad, el fogod rontani - ez az, amit Cheese tanított nekem. ű
12. Soha ne félj önmagad lenni! 
13. Mindenkinek túl sok ruhája van. Hordd, amid van és ne vásárolj többet! 
14. Képes vagy a megbocsájtásra, még akkor is, ha nehéz. 
15. Spórold meg most a pénzed és költsd el később! 
16. A szerelem nem mindig könnyű; néha meg kell érte dolgozni. 
17. Minden egyes helyzetben találj valami vicceset! 
18. Ha szembesülsz egy problémával, ne késlekedj, oldd meg! De, ha nincs rá mód, akkor felejtsd el! 
19. Bizonyosodj meg arról, hogy azt csinálod, amit szeretsz; ne félj a saját álmaidat követni! 
20. Az oktatás fontos, de nem szükséges. Maga az élet is lehet oktatójellegű. 
21. Fedezd fel a világodat és maradj kíváncsi! 
22. Próbáld meg nem túl komolyan venni önmagad! 
23. A teljes nevem William Bradford James Anderson, és ez mindig arra késztet, hogy kérdezzem meg magamtól: "Why be just anybody?" (direkt nem fordítottam le, mert ez csak angolul jön ki) 
24. Mindig legyen józan eszed! Minden helyzetben a legésszerűbb válaszra gondolj! Ha nincs józan eszed, csak egy (a bust eredetileg mellett jelen, de nem hiszem, hogy erre gondoltak volna itt :D ) vagy. 
25. Az élet egy ajándék, amit neked kell kicsomagolnod. Csak rajtad múlik a döntés, hogy mi van benne: út a boldogsághoz vagy aggodalom. Megvan az erőd ahhoz, hogy te magad döntsd el! 

Ha kíváncsi vagy arra, hogy Cheese nagyapa mivel tölti a napjait: a motoros robogójával "száguldozik" a kaliforniai Benicia-ban és "tervezem, hogy mit fogok csinálni, amikor elkezdek öregedni" mondta. " 

Sikerült lefordítanom a teljes cikket, remélem kisebb-nagyobb hibákat elkerültem - viszont, ha valaki hibát észrevesz esetleg az eredeti és a fordítás között, kérem mindenképpen jelezze! Köszönöm! :) 
Azt hiszem, hogy minden egyes gondolat amit Cheese nagyapa felsorolt igazán hasznosak - némelyik vicces is -, és azt hiszem érdemes a fejünkben tartani ezeket, hiszen, ha valaki száz éves, nem kevés tapasztalata van az élettel. :) 
Ha valaki szeretné elolvasni az eredeti cikket IDE kattintva elérheti. 

Ezen kívül - mivel igény volt rá - újabb tíz képpel bővült az inspirációs hátterek tárháza szóval, ha érdekel titeket, akkor kattintsatok IDE és lessétek meg őket!




You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe