Mivel töltsük a tavaszi szünetet?

15:40:00

Sziasztok! 

Míg Amerikában a tavaszi szünet akkora dolognak örvend, hogy minden fiatal fürdőruhát ragad és irány a tengerpart illetve a bulik, nálunk azért csendesebben telik ez a szünet. Ünnepeljük a húsvétot, esetleg a hétvégére elutazunk egy pár napos kirándulásra, de legtöbbünk nyugisan tölti az egy hét szabadságot. 
Viszont szerintem nem én vagyok az egyedüli, akinek a tavaszi szünet csupán délig tartó alvást, rengeteg olvasást és egyéb unalmas tevékenységet jelent. Pont ennek "örömére" összeállítottam egy tízes listát, hogy mivel is tölthetjük el a szünetet, anélkül, hogy hatalmas költségekbe vernénk magukat, de mégis jól érezzük magunkat. 

1. Menj ki a közeli parkba vagy erdőbe! 
Egyszerűen imádok a szabadban lenni tavasszal. Frissebb a levegő, a madarak végre elkezdenek csiripelni, és végre kezd a természet is ismét színekbe borulni. Az idő gyakran hűvös még, de ez senkit ne tántorítson el attól, hogy kimenjen a természetbe. Szedd össze a barátaidat, sétáljatok, biciklizzetek vagy csak üljetek le egy parkban és beszélgessetek. A tevékenység mindegy, a lényeg az, hogy a friss levegőn és a szabadban légy/legyetek! 


2. Menj el könyvtárba! 
Akik szeretnek olvasni, azoknak a könyvtárba járás szinte "kötelező". Viszont, akik még nem jártak könyvtárban mindenképp látogassanak el egybe, ugyanis minden egyes könyvtárnak megvan a maga személyisége és hangulata. Fogj egy random könyvet, ülj le az ablak mellé - ez még jobb akkor, ha a nap süt - és csak olvass. Ott biztosan senki nem fog téged zavarni. 
Annak ellenére, hogy eléggé könyvmoly vagyok, mégsem járok könyvtárba, de ezen a közeljövőben szeretnék változtatni. Alig várom már, hogy beszabaduljak a rengeteg könyv közé. :) 


3. Ottalvós buli! 
Lehet most néhányotok azt gondolja, "Ottalvós buli? Én abból már kinőttem." Véleményem szerint viszont soha nem lehet elég idősnek lenni ehhez. 
A barátaiddal szervezd meg, hogy kinél legyen. Nézzetek filmeket, lakkozzátok ki egymás körmét, fonjátok be egymás haját, süssetek együtt pizzát vacsorára... az ötletek tárháza szinte végtelen. 
A lényeg az, hogy időt töltsetek egymással és érezzétek jól magatokat! 


4. Menj(etek) el egy kávézóba!
És, hogy mi ebben a pláne? Ebben az időszakban kezdenek megnyílni újra a kávézók külső részei, a teraszok. Lehet, hogy még hűvös egy-egy nap, de pont ezért mellékelnek egy pokrócot is. 
Menj el egyedül vagy a legjobb barátnőddel egy olyan kávézóba, aminek már megnyílt a terasza, tekerjétek be magatokat a pokróccal, rendeljetek valami meleget és már meg is van egy egész délutáni program, amivel elüthetitek az időt.
Beszélgessetek, vagy ha egyedül vagy akkor olvass, blogolj, bármi, amivel le tudod foglalni magad. 


5. Pénteki mozi est! 
Lehet ezt szó szerint is értelmezni, és felkarolni a családot/barátokat, hogy elmenjetek egy közös mozizásra. De meg lehet oldani ezt otthon is! Szedjetek össze egy pár filmet, pattogtassatok kukoricát, vagy szerezzetek be bármilyen nasit és már kezdődhet is a szórakozás! 
(Akik annyira nem szeretnek filmet nézni, mint például én, de a sorozatok viszont kedvelik, akkor tartsanak sorozat maratont!)

6. Menjetek el bowlingozni!
Valóban egy olyan program, amit nem feltétlen csak tavasszal vagy a tavaszi szünetben lehet csinálni, de mégis szórakoztató. Barátokkal, családdal vagy a pároddal.. teljesen mindegy. A bowling szerintem tipikusan az a sport, amivel a legtöbbet lehet szórakozni. .) 

7. Csináld magad! 
Mi sem egyszerűbb. A szünetben nem kell napról-napra tanulni, nem kell rohanni sehová - kivéve annak, akinek igen. 
Szabadulj be a konyhába és süss vagy főzz valamit  a családnak! Ha nem vagy éppen a konyha ördöge, akkor keress a neten valamilyen szoba dekorációt, vagy bármilyen D.I.Y. projektet, amivel lefoglalhatod magad. 

8. Menj múzeumba! 
Tudom, ez sajnos nem mindenkinek opció, hiszen nem mindenki lakik városban vagy közel olyan helyhez, ahol múzeum található. De akik megtehetik nézzetek kicsit szét, érdeklődjenek utána, hogy éppen milyen kiállításokat lehet megtekinteni és irány! Vigyünk magunkkal barátot, barátnőt, tesót, anyut, aput, akárkit, ha nem akarunk egyedül menni és érezzük jól magunkat vagy éppen művelődjünk egy kicsit! :) 

9. Menj állatkertbe! 
Szintén egy olyan dolog szerintem, amihez nem lehet elég idős az ember. Egy részt ez azért is jó, hiszen a szabad levegőn lehetünk, egy egész napot el tudunk ezzel tölteni és mellé még megcsodálhatunk gyönyörű állatokat is! 

10. Piknik a szabadban! 
Talán össze lehetett volna vonni az első ponttal, de én mégis úgy gondoltam, hogy inkább különveszem. Szintén család vagy barátok! Készítsetek közösen valami uzsonnát és menjetek ki valamilyen zöld területre. Garantált kikapcsolódás, együtt eltöltött minőségi idő. (Azért itt ajánlatos valamilyen melegebb napot kifogni.) 

Egyszerű, de mégis szórakoztató tevékenységek, amivel az ember eltöltheti az idejét! 
Remélem, hogy egy-két ötlet hasznosnak bizonyult számotokra. Ti mivel fogjátok tölteni a szünetet?
A következő bejegyzés hasonló témájú lesz azzal a különbséggel, hogy végzősöknek - beleértve magamat is - állítottam össze egy hasonló listát. 


You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe