[30/8] Nappali smink...

18:26:00

Sziasztok! 

Immáron a nyolcadik napnál járunk, és a mai téma számomra eléggé "izgalmas", hiszen megoszthatom veletek, hogy mik azok a termékek, amikkel napi szinten dolgozom és amelyek segítségével elkészítem a nappali sminkemet. 
A bejegyzés végén egy képet is láthattok az elkészült sminkről. 
Mielőtt viszont bármibe is belekezdenék el szeretném mondani, hogy számomra a tökéletes nappali smink nem túl erős viszont észrevehető. Pont ezért érdemes - és szeretek is - nude vagy barna árnyalatokkal dolgozni, mert természetes hatást kölcsönöznek, így nem rossz, ha teljes sminkben megyek el suliba, mert nem feltűnő. 
Na de akkor vágjunk is bele! 

1. lépés 
Nálam általában az első lépés az, hogy a nagyobb bőrhibákat, a szemhéjamat és a szemem alatti területet korrektorral fedem le. Ehhez egy ebay-es, krém állagú korrektor palettát használok és egy rúzsecsetet - tudom, nem rendeltetésszerűen használom, de én ennél a lépésnél ezzel az ecsettel tudok a legjobban dolgozni. 

2. lépés 
Második lépésként fogom a púdert, amit az arcomra is használok, és egy satírozó ecsetet, majd fixálom vele a szemhéjamon lévő korrektort. (Púder: Avon Color Trend-Translucent tan, az ecset ebay-ről van.)

3. lépés 
Ezután az egész mozgó szemhéjamra egy sima szemhéjpúder ecsettel fehér színt viszek fel - a púderrel keveredve tökéletes nude árnyalatot kap -, ezután pedig a mélyítővonalra és a külső szemzugba felviszem az adott színt - nálam ez barna - egy lapos ecsettel, majd a végén egy pufi ecsettel elsatírozom az éleket. (Szemhéjpúderek: 120-as paletta, ecsetek: pufi-ebay, lapos-Alicia da Silva, Müller) 

4. lépés 
Negyedik lépés gyanánt következik a szemhéjtus. Egy egyszerű cicaszemet szoktam elkészíteni, semmi bonyodalom. Ehhez az Avon Mega effects liquid eyeliner-ét használom. 

5. lépés
Következnek a pillák. Először az Avon Infinitize spirálját használom, utána pedig szintén az Avon Big&Daring volume szempillaspirálját. 

6. lépés 
Alapozás! (Eredetileg a kontúrozás jönne, de a suliba nem feltétlen csinálom meg, mert reggel nem igazán van rá időm.) A Maybelline SuperStay BetterSkin alapozóját használom, és egy ebay-es kabuki ecset segítségével dolgozom el az egész arcomon illetve a nyakamon is. 

7. lépés 
Púderezés és pirosítás. Púdernek a már korábban említett avonosat használom, a pirosítóm idyl (igazából fogalmam sincs milyen márka lenne ez, ajándékba kaptam még régebben de nagyon szeretem.) Az ecsetek pedig ha jól emlékszem a Rossmanból származnak. 

8. lépés
Szemöldök! Először is egy szemöldök fésűvel rendbe hozom a szálakat, ugyanis a szemöldököm hajlamos rá, hogy szanaszét áll. Ezután egy ebay-ről rendelt too cool for school nevezetű szemöldökpúder paletta és egy szemhéjtus ecset - ezzel tudok a legjobban dolgozni - segítségével meghúzom az ívet, majd színezek. Végül az Essence szemöldök géljével átfésülöm. 

9. lépés
A Miss Sporty szájkontúrceruzájával megrajzolom a kontúrt, majd színezem vele az egész számat. (011 coffee árnyalat). 

10. lépés
és egyben utolsó is, ez pedig a fixálás. Az Avon setting spray-jét használom és én nagyon szeretem, mert egész nap tökéletes a sminkem - sőt, egy átbulizott éjszakát is kibír! 

Ez lenne a menete és, hogy miket használok, most pedig következzen az ígért kép (először frisset szerettem volna hozni, viszont sajna nem úgy jöttek össze a dolgok - egy későbbi bejegyzésben képekkel akarom majd felrakni lépésről-lépésre a sminket, szóval ott pótoltam -, így egy kicsit régebbi képet kaptok, amin ugyanaz a smink látható.)

nem életem képe, de legalább a smink látszik 

Ha kíváncsiak vagytok a lányok nappali sminkjeire, akkor nézzetek be hozzájuk: 
- Mit tennék a helyemben? [Molly]
- Girl's Little Things [Dorothy]

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Wow, itt a vége felé már azt gondoltam, hogy ez nagyon sok dolog viszont a képen tényleg egy nagyon egyszerű, természetes sminknek látszik. Mennyi időbe telik elkészíteni?:) Ja és a képen nagyon szép vagy!Xx.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valójában csak leírva sok, elkészíteni nem az, mert egyszerű lépésekről van szó, amiket könnyű elvégezni. Hát, mindennel együtt kb 15 perc körül van, mert már megvannak a saját technikáim, hogy gyorsabban haladjak, meg amúgy sem bonyolult sminkről van szó. :)
      Köszönöm szépen, édes vagy! :)

      Öleléés.

      Törlés

Subscribe