#4. Inspiráló Hétfő - Inspiráló & Motiváló idézetek könyvekből.

16:00:00

Sziasztok! 


Az eheti inspirálódás témáját tekintve teljesen hétköznapinak mondható, hiszen idézeteket fogok veletek megosztani - szám szerint tízet. 
Viszont az összes idézet könyvekben található, hiszen véleményem szerint a könyvekben található idézetek sokkal motiválóbbak vagy inspirálóbbak lehetnek, hiszen nagy többségük ugye valódi élethelyzetekben jönnek létre. 
Tehát most tíz olyan idézetet fogok megosztani, amiket én személy szerint is nagyon szeretek és a könyveket is, amelyekben ezek megtalálhatóak. 





Ne ítélkezz rögtön! Emlékezz rá, hogy ugyanolyanok vagyunk, te és én.
- Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek-

A mondanivalója szerintem eléggé egyértelmű és követendő is! Rengeteg olyan ember van manapság a világban, akik külső vagy bármi más alapján ítélkeznek anélkül, hogy először jobban megismernék az embert. Ha valaki ezt a rövid kis idézetet a fejében tartja, akkor emlékezhet arra, hogy mindannyian ugyanolyan emberek vagyunk, csak meg kell ismernünk a másikat. 



Amíg mélyen benne vagy valamiben, sosem mondod ki, sosem teszed meg, amit kellene. Mindig csak utóbb, amikor már túl késő, akkor jössz rá, hogy mit kellett volna mondanod vagy tenned. 
-Jennifer L. Armentrout: Origin-

Nem hiszem, hogy ehhez bármit is hozzá kellene fűznöm. Teljesen magáért beszél. 



Egy újabb dolog, amit érdemes megjegyezni: a remény életben tart. Még ha meg is haltál, ez az egyetlen dolog, ami életben tarthat. 
-Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek-

Nem hiába választottam két idézetet is ebből a könyvből, hiszen maga a történet is nagyon megható és tanulságos, szóval, aki még nem olvasta, annak mindenképp ajánlom. Az idézet picikét tipikus "never give up" feeling, de engem mégis nagyon megfogott. 


Nem minden sikerül úgy, ahogy eltervezzük. Abból kell kihoznunk a legjobbat, ami van. 
-Amanda Stevens: Örök kísértés-

Szintén egy olyan idézet véleményem szerint, amit jó észben tartani. Sajnos az életben nem minden sikerül úgy, ahogy azt szeretnénk és ilyenkor hajlamosak vagyunk kétségbeesni és negatívan látni a világot. És pontosan ez az a hiba, amit nem szabad elkövetnünk. Ha valami balul sül el, akkor abban kell látnunk a jót és abból kell kihoznunk a lehető legjobbat. 



Fogalmad sincs, mit tudsz. (...) Nem is lesz, amíg nem próbálkozol.
-Cynthia Hand: Angyalsors-

Egy újabb igazság. Sokunk gondolja magáról azt, hogy bizonyos dologra nem képes vagy nem tudja megcsinálni, holott bennünk van a lehetőség és lehet képesek lennék azt a bizonyos dolgot véghez vinni, csak nem merjük vagy talán félünk. Ezt kell levetkőznünk és kipróbálnunk magunkat, hisz akkor tudhatjuk mire is vagyunk képesek. 



Az őrültek tényleg képesek mindenre. 
-James Dashner: Az útvesztő-

Nem tudom kinek mit mond ez így mondjuk első olvasásra vagy annak, mit mondott amikor olvasta a könyvet, de nekem csupán annyit: merjünk őrültek és bátrak lenni, mert akkor valóban képesek lehetünk bármire, amit csak szeretnénk. 





A boldogság a napkelte a kikötő felett. A fagyi a kánikulában. (...) Esti séták. Remek filmek. (...) Boldogság minden új ismerős. (...) Boldogság minden kellemes meglepetés. 
-Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?

Muszáj voltam mindenképp egy pár részletet kiemelni ebből a könyvből, hiszen egy nagy kedvencem, és számomra nagyon nyugtató. A kis részletek lényege: lássuk meg mindenben a szépet és értékeljük az apró örömöket is. 


(...) karácsonykor fontos köszönetet mondani az életünkben fontos szerepet betöltőknek. 
-Matthew Quick: Napos oldal-

Bevallom őszintén a könyv nem éppen a kedvencem, de van benne néhány rész, ami elgondolkodtató, mint például a fenti idézet. Valójában ez nem egy olyan részlet, amit mindennap a fejünkben kell tartani, de karácsonykor érdemes ezen elgondolkozni. A temérdek ajándék helyett sokkal fontosabb lehet kimutatni szeretteink felé, hogy mennyire fontosak nekünk és mennyire szeretjük őket. Ezt viszont mindennap gyakorolhatjuk!! 


Nem hiszed, hogy az emberek viszontszeretnek, pedig igen. 
-S.C. Stephens: Meggondolatlan-

Az idézet az egyik kedvenc sorozatom harmadik - egyben befejező - kötetéből származik. A mondanivalója valójában azoknak lehet hasznos, akik éppen padlón vannak, rossz kedvűek és azt hiszik/gondolják, senki sem szereti őket, senki sincs mellettük. Pedig de! Csak nézzünk körül és találjuk meg azokat az embereket, akik a legnehezebb pillanatokban is mellettünk állnak!



Ha megtanuljuk kezelni a fájdalmat, akkor mindent túl tudunk élni. 
-Sarah J. Maas: Az orgyilkos pengéje és más történetek-

A végére az all time favorite könyvsorozatom harmadik kötetét hagytam. Ez a könyv aztán tele van erővel, érzelemmel és kitartással. Pontosan arra tanít minket - nem csak az idézet, hanem maga az egész történet -, hogy egy ponton meg kell tanulnunk kezelni a fájdalmat, nem szabad eltemetkeznünk benne, hanem felül kell kerekednünk és onnantól kezdve már minden könnyebb lesz. 




Őszintén szólva eddig ez volt az egyik kedvenc bejegyzésem - talán azért, mert könyvekről volt szó. Remélem, hogy egy két idézet vagy akár könyv elnyerte a tetszéseteket, és a kezetekbe fogjátok őket venni, hogy elolvassátok! :) 
Osszátok meg velem a Ti kedvenceiteket kommentben!

És, mint láthatjátok megújult a blog külseje nagy szenvedések után, de sikerült beállítani mindent. Illetve megnyitotta kapuit a blog facebook oldala az A drunk thought néven, amit IDE kattintva elérhettek, likeolhatjátok illetve írhattok is nekem üzenetet! :)




You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe