#3. Inspiráló Hétfő - 25 'Jó reggelt' tipp, hogy jobban induljon a nap.

16:53:00

Hii People! 

A napokban hatalmas hévvel bújtam a Pinterestet, hogy találjak valamilyen jó kis ötletet az inspiráló hétfőhöz, hiszen a múltheti elmaradt. Ekkor bukkantam rá a következő listára, amit most megfogok veletek osztani. 
A listán 25 olyan tipp szerepel, aminek segítségével könnyebbé teheted a napot. Előre leszögezem, hogy van néhány pont, ami nem nekünk iskolásoknak van kitalálva ugyanis hétköznap reggeleken nem feltétlen van időnk meditálni, amikor rohannunk kell iskolába. Viszont ezeket az ötleteket hétvégén tudjuk hasznosítani! 


1. Ébredj korán! - Sokkal motiválóbb, ha korán felkelsz és előtted áll az egész nap, több időd van mindenre, minthogy átaludd a fél napot és elszalassz egy csomó értékes időt! 

2. Kerüld a túl sok ivást este lefekvés előtt! 

3. Adj magadnak időt arra, hogy elkészülj és, hogy olyan öltözéket válassz, amiben jól érzed magad! 

4. Végy egy forró zuhanyt!

5. Csináld végig a beauty rutinodat! - Arctisztítás, arcápolás, smink és minden más, ami a te bevett szokásod. 

6. Edzés! Nyújts rendesen, majd vesd bele majd az edzésbe, mielőtt elmennél otthonról! 

7. Tervezd meg a napodat és azt, hogy hogyan fogod teljesíteni a listán szereplő teendőket! - Mennyivel könnyebb úgy kezdeni a napot, hogy tudod, mi vár rád és mit kell elvégezned. Egyszerűbbé és rendezettebbé teheti a napot ez az egyszerű kis lista. 

8. Hallgass zenét! - Lehetőleg ne valamilyen melankolikus, szomorú dalt, hanem olyat, amitől felpörögsz és garantálja neked a jó hangulatot. 

9. Olvass vagy nézz valamit, amit inspirál! - Mivel reggelente nem sok időnk van olvasgatni vagy valamilyen hosszabb ideig tartó videót vagy bármit nézni, ami által inspirálódhatunk, tökéletes ötletnek bizonyul az inspiráló mondatokkal ellátott képernyővédők/hátterek mobilra vagy számítógépre. Így nem csak reggel, de egész nap elláthat téged a telefonod vagy a géped - ha éppen azon dolgozol vagy tanulsz - kellemes üzenetekkel. (Itt találhattok néhányat: [x] [x] [x] [x] [x] [x] most nem szeretném az összeset belinkelni, amiket Via megosztott velünk. Az inspiráció --> nyomtatható extrák menüpontban megtaláljátok az összes hátteret.) 

10. Reggeli! - Nagyon fontos! 

11. Végezd el először a legnehezebb vagy legfárasztóbb feladatot a listáról, amit már előzőleg összeraktál! - Utána sokkal egyszerűbb lesz neki menni a napnak, mert már csak könnyedebb feladatokon kell átrágnunk magunkat. 

12. Tornáztasd meg az agyad! - Tölts ki egy keresztrejtvényt vagy oldj meg egy sudokut! A lehetőségek tárháza végtelen, a lényeg annyi, hogy mozgasd meg a tekervényeidet! 

13. Este lefekvés előtt ne egyél sokat, így reggel nem fogod magad teltnek és letargikusnak érezni!

14. Ébresztőnél ne nyomd le a szundit! - Igen, pontosan tudom, hogy milyen nehéz ez a feladat, de ha már hétköznaponként nem válasszuk ezt az opciót, máris több időnk lesz elkészülni és nem kell a buszhoz rohannunk vagy azért, hogy ne késsünk el. 

15. Miután felkeltél rögtön menj ki a szobádból, hogy még véletlenül se ess abba a kísértésbe, hogy visszamászol a meleg takaró alá! 

16. Ébredj és kezdd el a napot a tervezett időpont előtt öt perccel! - Így, ha valamilyen apróbb dolog közbe jön, akkor sem áll fenn a veszély, hogy csúszik a napi beosztás. 

17. Meditálj! - Tarts észben a nap céljaidat és a teendőket, készítsd fel magad a feladatokra, így könnyebben fogod elvégezni őket! 

18. Igyál teát kávé helyett! 

19. Ellenőrizd az értesítéseidet, üzeneteket és az e-mailed! - Így elkerülöd azt, hogy valamit nem veszel észre - valami olyat, ami fontos. 

20. Olvass híreket! - Ha nem is a teljes cikket olvasod el, akkor legalább felületesen fusd át! Sokkal kellemesebb lesz utána, hogy ha valamilyen téma szóba kerül, akár a suliban, akár a munkahelyen hozzá tudsz majd szólni. 

21. Hidratálás! - Ébredés után egy vagy két pohár víz kötelező! 

22. Mosolyogj! :) 

23. Vidd el a kutyádat sétálni, ha van! - Ha nincs akkor tégy egy kisebb sétát, ami alatt ki tudod szellőztetni a fejed! 

24. Ragaszkodj a rutinodhoz! - Hétvégén is, így kevésbé lesz borzasztó a hétfő. 

25. Indulj neki a napnak és értékeld az! :) 


Huszonöt egyszerű, ha belegondolunk hétköznapi teendő, amivel jobban indulhat a napunk! 
Ha van bármi kérdésetek akkor keressetek nyugodtan, szívesen válaszolok mindenre! :) 
Kérjetek cserét nyugodtan, nem harapok érte még mindig! :) 
Legyetek jók...


az eredeti bejegyzés: [x]

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe