Ahoy! - avagy irány a csokimennyország

19:35:00

Sziasztok!

Körülbelül egy hete barátom kitalálta, hogy menjünk el vasárnap valahová forrócsokit inni. Beleegyeztem, mire rögtön küldött is három linket, hogy ő ezeket a helyeket nézte ki, válasszak, bár neki már van egy kedvence. Böngészgettem én is az oldalakat, végül én is letettem a voksom egy hely mellett, pont arra szavaztam én is, amire ő. 
Így jutottunk végül el az Ahoy! - Chocolate & Lemonda Bar-ba vasárnap késő délután. Ezzel pedig megtaláltuk a város csokimennyországát. 

forrás: www.ahoycafe.hu

Az Ahoy! bar Budapesten, a Ferenciek terétől néhány perc sétára, a Papnövelde utca 3 szám alatt található. Ahogy az ember belép megcsapja a kellemes, családias hangulat a pici, szűkös hely  és a lezser de mégis nagyon otthonos berendezés miatt. 
Az oldalukon is feltüntetik, hogy érdemes asztalt foglalni, és valóban az. Mi öt órakor érkeztünk és szinte tele volt az egész hely. Tehát megérkeztünk és a felszolgálók  nagyon kedvesen útbaigazítottak minket. Ezután jött csak a neheze. 



Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez egyszerű hely, ahol kérsz egy egyszerű forrócsokit meg egy "strandos gofrit" szeretném eloszlatni a kételyeket. Az asztalokon egy üvegben található meg az étlap - nevezzük így. Fel vannak sorolva a lehetőségek, amik közül választhatunk és természetesen az árak is. Egyszerűnek tűnik? Nem az! 
Mi körülbelül öt tíz percet ültünk a lapok felett és logikáztuk ki, hogy akkor milyen is legyen a forrócsoki és a gofri. 
A forrócsokinál először is el kell döntenünk, hogy forrón vagy hidegen kérjük, majd háromféle mennyiség közül választhatunk. Ezután négy különbözőféle csoki közül dönthetjük el, melyiket szeretnénk. Muszáj vagyok megjegyezni, hogy van cukormentes étcsoki, laktózmentes és mandulatej is a terítéken. Ha ezzel megvagyunk, ezután következik a fekete leves, háromféle ízesítés közül kell eldöntenünk, hogy melyiket szeretnénk és, hogy még bonyolultabb legyen az életünk, a három ízesítés alatt összesen tizennégy lehetőség van, amiből választhatunk. Aztán következhet a végére a feltét, itt szintén nyolc különböző finomság közül választhatunk. Lehet nem tűnik ez olyan nehéznek, de higgyétek el, hogy nem könnyű összehozni a tökéletes variációt - bár nekem speciel valamilyen csoda folytán sikerült. 

Aztán, ha gofrit is szeretnétek enni, nem érnek véget a megpróbáltatások. Hátféle feltét, kilencféle szórás és háromféle öntet nehezíti meg a döntést, amit ha sikerül meghozni, komolyan a mennyországba kerültök. 


Én végül tejcsokis forrócsokit rendeltem, fahéjas ízesítéssel, tejszínhabbal, pillecukorral és csokiöntettel, míg barátom étcsokis, mentás ízesítésűt kért, tejszínhabbal, pillecukorral és mogyoróval. A gofrimra - igazi - nutella, tejszínhab, pillecukor és csokiöntet került, míg az övére nutella, banán és csokiöntet. Amikor megláttuk az adagokat, már azzal tele voltunk. A végén pedig már alig-alig tudtuk meginni az italokat, annyira tele lettünk. Nagyon laktatós a menü, arról ne is beszéljünk, hogy én speciel az életemben nem ettem még ilyen finom gofrit. 
Azt hozzá kell még tennem, hogy az étlapon az áll, hogy akár 15-25 percet is várnunk kell, amíg elkészül a rendelés, ennek ellenére körülbelül öt perc után már előttünk volt minden. 

A gofri és a csoki mellett egyébként rendelhettek még limonádét, amit mérettől függően vagy cuki befőttes üvegben vagy műanyag vödörben kaphattok kézhez. Rendelhettek még shaket és smoothiet is. Amit pedig a honlap étlapján nem találhattok meg, de az üzletben találhatón igen: szerepel még kávé és szendvics is a listán. Persze itt is mehet a brainstroming, hogy milyen kombinációt is kérünk. 


És, hogy ne csak a menüről fecsegjek, rengeteg extra és kedvezmény vár még rátok az Ahoy!-ban. 
Elsőnek, láthatjátok a képen a palackpostát. Hogy mi is ez? Az üvegekben található étlap hátuljára rajzolhattok vagy akár üzenhettek is, amit végül hajóvá hajtogathattok - ehhez pedig segítséget is kaptok - majd a pulton található "Bejövő üzenetek" befőttbe dobhattok, majd a "Kimenő üzenetekből" kivehettek egyet. Nagyon jó móka. Igaz, mi nem üzentünk de hajtogattunk. :) 
Emellett ingyen wifi-vel is kedveskednek nekünk, aminek jelszavát az étel- és itallap hátoldalának alján megtalálhattok. 

És, hogy miféle kedvezményeket és ajándékokat vehetünk igénybe?
Fotózd le még a kávézóban a rendelésedet önmagában, készíts szelfit az italoddal/ételeddel vagy fényképezd le a palackpostádat, majd oszd meg facebookon vagy instagramon az #ahoybudapest hashtaggel megjelölve őket is! Fizetéskor mutasd fel a posztot, és ajándékba kaphatsz egy adag belga csokit, amit ők is felhasználnak a forrócsokik elkészítéséhez. Nálunk itthon lapul egy adag étcsokis és egy adag tejcsokis is és már alig várom, hogy elkészíthessük a finomságot - bár kétlem, hogy annyira jó lesz, mint amilyet a felszolgálók csinálnak.
Ha ez még nem lenne elég! Regisztrálj a www.ahoycafe.hu/matroz oldalon és a következő látogasod során -10% kedvezményt kaphatsz. Eléggé kedvező, nem igaz? 

Még jobb, ha többen mentek csajos estét tartani! Vidd magaddal 3-4 barátnődet és a foglalás során jelezd, hogy csajos este lesz, majd a fizetésnél a teljes fogyasztásból -15% kedvezményt kaphattok (finoman megjegyzik, hogy fiúkat is lehet ám vinni.) 



Száz szónak is egy a vége! 
Az Ahoy! egy olyan hely, ahol tökéletesen kielégíthetjük a csokik iránt érzett vágyunkat. Remek és gyors kiszolgálásban lehet részünk egy hangulatos helyen, ahol az ember nyugodtan otthon érezheti magát. Remek randi hely, tökéletes baráti estékre vagy bármilyen eseményre. 
A kávézó egyébként a hét minden napján - még vasárnap is - reggel kilenctől este tízig nyitva van. 
Úgyhogy emberek, irány a fedélzet, Ahoy! :) 

A képre kattintva elérhetitek a honlapjukat!
Ide kattintva pedig a facebook oldalukat. 

A bejegyzés végére pedig szeretném megjegyezni és megköszönni az Ahoy! kapitányának, Náray E. Tamásnak, hogy felajánlotta miután meglátta a blog facebook oldalán, hogy írni tervezek a helyről, bármilyen információra lenne szükségem, szívesen segít, illetve azt is, hogy rendelkezésemre bocsátott néhány képet, amit szabadon felhasználhattam. Azt hiszem ebből is látszik, hogy mennyre barátságos társaságról van szó. 

Ha esetleg már ti is voltatok akkor ne féljetek megosztani a véleményeteket, vagy küldjetek nekem képet a ti menütökről! Ha esetleg ezután gondoljátok úgy, hogy meglátogatjátok a kávézót és megosztotok egy képet instagramon, akkor jelöljétek rajta az explicit.personalblog-ot, vagy ha facebookon osztjátok kukacoljátok az Explicit - Personal blog-ot, hogy lássam! 

További szép napot nektek.. 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe